Gresk raseri over skattekrav

Prøvde å få inn eiendomsskatt gjennom strømregningen. Det fungerte ikke.

SLITER: Hellas er i økonomisk krise og mange steder blir hus stående uferdige, som her i Naxos. Skattemyndighetene har slitt med å få folk til å betale eiendomsskatt og snikinnføring av skatten via strømregningen ble dårlig mottatt.<br/><br/>
SLITER: Hellas er i økonomisk krise og mange steder blir hus stående uferdige, som her i Naxos. Skattemyndighetene har slitt med å få folk til å betale eiendomsskatt og snikinnføring av skatten via strømregningen ble dårlig mottatt.

Skattemyndighetene i Hellas har i mange år hatt store problemer med å få inn eiendomsskatt. I fjor ble det derfor bestemt at eiendomsskatten skulle kreves inn over strømregningen.

Tiltaket ble innført i fjor, og den kreative løsningen var ventet å gi store merinntekter.

LES OGSÅ: River ulovlige bygg

Stor ståhei

Skatteinntektene har økt som følge av det nye fakturaopplegget, men en del ståhei har det blitt. Ikke minst når e-verkenes representanter dro ut for å stenge strømmen, fordi mange eiendomsbesittere ikke ville eller kunne betale eiendomsskatten.

Mange innbyggere betalte inn fakturaens andel som berørte strømmen, men droppet beløpet som hadde med eiendomsskatt å gjøre.

Nei fra Høyesterett

Høyesterett i Hellas har derfor nylig behandlet saken. Dommerne fastslår at den greske staten har rett til å kreve inn eiendomsskatten over strømregningen. Men samtidig konkluderer retten med at manglende betaling av eiendomsskatt ikke gir adgang til å kutte strømtilførselen.

LES OGSÅ: Profesjonelle eiendomsinvestorer skyr Hellas

Avgjørelsen falt med stort flertall og retten støtter seg til EU-regler, skriver Business Insider.

Tilbake til start

Dermed er det tilbake til start for de greske skatteinnkreverne. Avisen Ekathimerini skriver at Finansdepartementet i Hellas nå jobber for å finne nye måter for å få inn eiendomsskatten.

En av utfordringene ifølge Ekathimerini skal være at greske myndigheter mangler oversikt over hvem som skal betale hva og hvor mye.

Arbeidet med å kalkulere størrelsen på eiendomsskatten til hver og en av innbyggerne er estimert til ett år.

Les flere nyheter fra Estate Nyheter.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå