Demonstrasjon mot sparetiltak i Brasil

Flere tusen brasilianere demonstrerte fredag mot regjeringens sparetiltak, inkludert privatisering og en upopulær pensjonsreform.


<p><b>PROTEST:</b> Demonstrasjonen mot Brasils president Michel Temer fredag.</p>

PROTEST: Demonstrasjonen mot Brasils president Michel Temer fredag.

Demonstrasjonene ble holdt i flere byer og var en del av en nasjonal mobilisering mot de tiltakene Michel Temers regjering har varslet.

– Vi må hindre at landet ødelegges, at sosiale seire snus til tap og at demokratiet trues, sier den 57 år gamle læreren Telma de Barros. Hun var en av over 10.000 demonstranter i São Paulo fredag.

Det har vært flere demonstrasjoner mot innstrammingene de siste månedene. Det har også blitt oppfordret til generalstreik, men oppslutningen har vært begrenset.

President Temer og hans regjering har foreslått en rekke tiltak for å få bukt med landets store budsjettunderskudd og forsøke å få fart på økonomien igjen. I juli godkjente senatet en ny arbeidsmiljølov som trer i kraft denne helgen. Den åpner blant annet for mer fleksible kontrakter, fjerner obligatoriske fagforeningskontingenter og gjør fagforeningene ansvarlige for sakskostnader dersom de taper rettssaker.

Nå vil regjeringen heve minstealderen for å kunne gå av med pensjon og forlenge opptjeningsperioden.

– Det er ikke noe problem med dagens system, men regjeringen ser etter grunner til å endre det – til det verre for arbeiderne. Det er fortsatt folket som betaler regningen, sier 45 år gamle Julio Telmo, som også deltok i demonstrasjonene.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå