Pengeskandale rammer Femstjernersbevegelsen før valget

Det populistiske partiet Femstjernersbevegelsen rammes av en pengeskandale før valget i Italia. 


<p>Lederen for Femstjernersbevegelsen Luigi Di Maio sier at et par råtne epler ikke skal få ødelegge initiativet for partiet.</p>

Lederen for Femstjernersbevegelsen Luigi Di Maio sier at et par råtne epler ikke skal få ødelegge initiativet for partiet.

Partiet som har som motto å renske opp politikken, mener at politikere generelt er overbetalte. Partiets egne politikere betaler derfor rundt halvparten av lønnen til et fond for små og mellomstore bedrifter.

Nå viser det seg at tre parlamentarikere har forfalsket betalingen til fondet og heller puttet pengene i egen lomme. Totalt er det rundt ti politikere som beskyldes for å ikke ha betalt til fondet.

Av rundt 23,1 millioner euro som skulle ha vært betalt til fondet, mangler 1,4 millioner, ifølge avisene La Repubblica og Corriere della Sera. Flere medier skriver at politikerne nå er bedt om å fremlegge bevis for at de faktisk har betalt.

– Et par «råtne epler» skal ikke få ødelegge for initiativet som vi er alene om, sa partileder og presidentkandidat Luigi Di Maio sent mandag.

Femstjernersbevegelsen er ifølge målinger det mest populære partiet i Italia før valget 4. mars.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå