Lehman Brothers-ansatte urolige for fremtiden

- Gi meg tusen dollar! Så skal jeg kanskje gi deg en kommentar, sier en Lehman Brohters-ansatt til E24 utenfor hovedkontoret på Manhattan.
<b>NEDTUR:</b> Mange av de ansatte hos konkursrammede Lehman Brothers finnes i statistikken til ILO.
NEDTUR: Mange av de ansatte hos konkursrammede Lehman Brothers finnes i statistikken til ILO.

De ansatte i den konkursrammede investeringsbanken Lehman Brothers var lite snakkesalige mandag.

Det gikk en jevn strøm av ansatte inn og ut av gigantbankens hovedkontor i Midtown på Manhattan. Men svært få ville gi kommentarer til pressen.

- Jeg har stått her i mange timer og har kun fått tre kommentarer, klager Fox News’ reporter utenfor hovedinngangen.

Noen av de ansatte kommer ut og tar bilde av det store presseoppbudet, og de mange nysgjerrige privatpersonene har samlet seg på fortauet.

Les også: Alt om Lehman-kollapsen

Les også: Panikken spredde seg på Oslo Børs

-Bekymret

Endelig kommer det en ansatt som vil si noen ord, og journalistene flokker seg rundt.

-Vi er alle bekymret for fremtiden og hva som vil skje. Men vi gjør vårt beste og er håpefulle. Det ser ut til at det kanskje ikke er så ille som vi fryktet, sier Denise.

Hun vil ikke oppgi etternavnet sitt, men forteller at hun fant ut at arbeidsgiveren hadde slått seg konkurs da hun slo på TVen mandag morgen. Konkursen er den største i amerikansk finansverden på 18 år.

-Nå venter vi bare på hva som skjer videre, og vi håper vi klarer å ri dette av. Men slik som dette skjer sånn som situasjonen i verden er nå, sier Denise videre.

- Fantastisk selskap

Hun skryter av Lehman Brothers som arbeidsplass.

-Dette er et fantastisk selskap. Folk har investert mye tid og penger her. Det er veldig, veldig negativt for markedet at dette skjer, sier Denise til journalistene utenfor hovedkontoret, som ligger like i nærheten av Times Square.

Søndag kveld bar ansatte bokser og kofferter ut av bygningen, men mens E24s reporter var på stedet mandag formiddag var det ingen som kom ut med sine eiendeler.

Les også: Kristin Halvorsen: - Vi tåler dette

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå