Nike-sjefens lønn tredoblet på ett år

Nike har valgt å belønne administrerende direktør Mark Parker med en tredobling av lønnen til mer enn 405 millioner kroner.<p><b>HAR TIL SALT PÅ MATEN:</b> Administrerende direktør Mark Parker har ledet selskapet gjennom stor suksess de siste årene, og får nå høste fruktene.</p>

HAR TIL SALT PÅ MATEN: Administrerende direktør Mark Parker har ledet selskapet gjennom stor suksess de siste årene, og får nå høste fruktene.

Brorparten av den solide lønnsøkningen skjer gjennom aksjetildeling, hvor Parker i regnskapsåret 2016 mottar aksjer til en verdi av 33,5 millioner dollar, mot 3,5 millioner i 2015.

Grunnlønnen er i 2016 på beskjedne 1,6 millioner dollar, uendret fra i fjor.

Det var Wall Street Journal som først meldte om nyheten tirsdag.

Parker har vært administrerende direktør for sportsgiganten siden 2006. I slutten av juni ble det kjent at han tar over som styreleder etter grunnleggeren Philip Knight, som har gått av med pensjon.

Selskapets kompensasjonskomité skal ha gitt aksjene til Parker, som tidligere ikke har hatt lov til å eie mer, fordi han har bidratt til at selskapet har prestert godt, samt Parkers potensiale for å gjøre en god jobb som styreleder.

Nike la frem kvartalstall 28. juni, som overgikk forventningene. Selskapet meldte om en fortjeneste på 49 cent per aksje, mot ventet 48 cent.

Parker er selv løpeentusiast, og er kjent for å ha skapt suksess for skoen Nike Air, i tillegg til å sikre en global ekspansjon og større fokus på klær og utstyr til kvinner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå