Macron til de gule vestene: – Dere har rett

Etter uker med store franske protester som blant annet er rettet mot økte drivstoffavgifter, gir president Emmanuel Macron demonstrantene delvis rett.

UENIGE: Demonstranter kaster her en dukke av president Emmanuel Macron opp i luften under et Gule Vester-arrangement i Nice.
UENIGE: Demonstranter kaster her en dukke av president Emmanuel Macron opp i luften under et Gule Vester-arrangement i Nice.

1,15 millioner franskmenn har signert en underskriftskampanje mot avgiftsøkningene. Torsdag kom Macron med sitt svar til bevegelsen, som er blitt kjent under navnet «de gule vestene».

– Jeg har hørt budskapet deres, og svarer dere direkte. Dere har rett, skriver Macron.

Les også: Macron droppet økt drivstoffavgift etter protester

Han kaller kampanjen, som inneholder en rekke forslag til hvordan man kan kutte klimautslipp fra fossilt brensel uten å øke bensin- og dieselavgiftene, for en «borgergjerning».

Samtidig minner han underskriverne på at myndighetene foreløpig har skrinlagt planene om å øke avgiftene, og at det heller ikke vil bli noen økning i gass- og strømprisene i vinter.

Å redusere bruken av fossilt brennstoff er nødvendig, understreker presidenten, men legger til at man ikke må gjøre kampen for å hindre klimaendringer til et problem for vanlige folk.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå