Marihuana legalisert i California

Innbyggerne i California startet det nye året med en legalisering av marihuana. Marihuana til medisinske formål har vært legalisert i delstaten siden 1996.


<p><b>LEGALISERT:</b> California følger i fotsporene til andre amerikanske delstater og legaliserer marihuana.</p>

LEGALISERT: California følger i fotsporene til andre amerikanske delstater og legaliserer marihuana.

California slutter seg dermed til en rekke andre amerikanske delstater som har legalisert marihuana. Så langt har 90 bedrifter fått tillatelse til å starte 2018 med salg av cannabis til rusbruk.

Marihuana er fra 1. januar legalisert for voksne over 21 år, som hver har lov til å ha opptil seks planter og besitte opp mot 28 gram. Til tross legaliseringen har flere byer, deriblant Fresno, Bakersfield og Riverside lagt ned forbud mot salg av marihuana.

I 1996 legaliserte California marihuana til medisinske formål, som en av så langt 29 delstater. Delstatene Colorado og Washington var først ute i USA med å legalisere det narkotiske stoffet, etter at det ble flertall for dette i folkeavstemninger i 2012.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå