Nordmann i svensk flykamp

Nordmannen Christen Ager-Hanssen har tatt makten i svenske Flyme.

Nordmannen Christen Ager-Hanssen har kjøpt ut den islandske aksjonæren Fons i Flyme, og sitter alene igjen med makten i flyselskapet.

Det skriver Näringsliv24 i Sverige.

Aksjonærkamp

Ifølge avisen skal det den siste tiden vært en kamp mellom de to ledende aksjonærene i selskapet, og til slutt valgte islendingene å kaste inn håndkledet.

- Vi har solgt alle våre aksjer i Flyme. Kjøpere er Cognition (Ager-Hanssen, red. anm.) Grunnen er at vi ikke kom overens om strategien for fremtiden, sier Fons' direktør Pálmi Haraldsson til Näringsliv24.

- Det var ting vi ikke var enige om, og vi tilbød oss å kjøpe ut Cognition. Men Cognition la inn et motbud og kjøpte oss ut. Det er ganske enkelt det her, sier Pálmi Haraldsson.

Det har ikke lykkes Näringsliv24 å komme i kontakt med Ager-Hanssen.

"Verdens rikeste nordmann"

Ager Hanssen ble kjent i Norge under dotcom-tiden da han selv erklærte seg som verdens rikeste nordmann. Og han var trolig rikest - i det minste på papiret. En stund satt han på en papriformue til 14 milliarder kroner gjennom selskapet Cognition.

Ager-Hanssen gjorde seg også bemerket da han i privat jetfly inntok sørlandsidyllen Lillesand med visjoner om å bygge opp et it-senter. Tusenvis av arbeidsplasser lovet investoren, men det ble med planene.

Krasj for oppkjøp

Det har vært mye bråk rundt Flyme den siste tiden. Selskapet har hatt store ekspansjonsplaner og skulle kjøpe britiske Astraeus og Lithuanian Airlines.

De kjøpene har imidlertid krasjlandet. Mandag meldte selskapets toppsjef Finn Thaulow at ingen av oppkjøpene blir noe av.

Dette var kjøp som på forhånd ble omtalt som svært strategisk viktige for Flyme.

Flyme har heller ikke gjort det spesielt bra på emisjonsfronten. I august ville selskapet hente 1,3 milliarder svenske kroner for å finansiere sin planlagte ekspansjon.

Emisjonen floppet etter at investorene bare ville bidra med 194 millioner svenske kroner.

På forsiden nå