Ny plate skulle gjenreise karrieren

Michael Jackson spilte inn låter til nytt album.
<b>LEVER VIDERE:</b> Michael Jackson, kongen av pop, lever videre på radio.
LEVER VIDERE: Michael Jackson, kongen av pop, lever videre på radio.

De siste par årene har popkongen spilt inn en rekke låter til et nytt album, i følge The Guardian.

Produsenter og låtskrivere som Akon, Ne-Yo og Will.I.Am har bidratt. De er blant kremen innen moderne popmusikk, og har tidligere produsert for artister som Justin Timberlake, Beyonce og raperen 50 cent.

Sammen med den planlagte konsertserien i London på 50 forestillinger, var ideen at albumet skulle gjenreise karrieren og økonomien til Jackson.

Les også: Arveoppgjøret kan ta årevis

De nye låtene sies å ha et oppdatert og moderne lydbilde, i følge The Guardian.

- Det er utrolig. Vi prøver noe som Jackson aldri har gjort før, og det er en utfordring. Det er ikke alt for mye han ikke har dekket alt. Så bare forbered dere på det, sa Akon, en av produsentene, til Entertainment Week før Jacksons død.

Jackson hadde de siste årene royaltiesinntekter fra egne utgivelser på 12 millioner dollar i året. Med nytt album og suksess i London, kunne dette blitt løftet enda mer ved økt interesse for de tidligere utgivelsene også.

Les også: Etterlater seg gigantgjeld

Etter albumet Invincible i 2001, som "bare" solgte 8 millioner eksemplarer på verdensbasis, brøt Sony kontrakten sin med Jackson.

I stedet var planen at det nye albumet skulle gis ut på Two Seas Records, et plateselskap i gulfstaten Bahrain, delvis eid av Jackson selv. Sammen med prins Abdullah bin Hamad bin Isa Al-Khalifa, medlem av den bahrainske kongefamilien, annonserte Jackson dette i 2006.

Michael Jackson bodde i gulfstaten Bahrain fra 2005 til 2006. Han var gjennom mange år en nær venn av prinsen, selv om forholdet surnet de siste årene.

Les også:
Arveoppgjøret kan ta årevis
Skulle på 11 Jackson-konserter
Varslet Jacksons død - ble ikke trodd
Stort tap for konsertarrangøren
Albumsalget rett til værs
Etterlater seg gigantgjeld
Kongen av pop er død

Les flere nyheter på E24.no

På forsiden nå