Oligark i dramatisk Ferrari-krasj

En russisk milliardær ligger alvorlig brannskadet på sykehus etter å ha krasjet i denne nyinnkjøpte Ferrari Enzoen.

Milliardæren Suleiman Kerimov (40) hadde med seg Tina Kandelaki (31), en berømt radio- og tv-vert i Russland, i bilen.

Det skriver Associated Press (AP).

Flere nyheter på E24.

Brannskadet

Ulykken skjedde lørdag på Nice' traffikerte Promenade des Anglais. Kerimov hadde kjøpt sin Ferrari Enzo tidligere samme dag.

Veien var våt av regn og bilen skal ha kommet ut av kontroll da Kerimov kjørte sikksakk mellom bilene på veien, har vitner fortalt politiet.

Kerimov fikk alvorlig brannskader og ble umiddelbart fløyet med helikopter til sykehuset i Marseille som har en spesialavdeling for behandling av brannskader.

Mandag oppgir politiet at tilstanden er alvorlig, skriver AP.

Det gikk bedre med Kandelaki som ble behandlet for brannskader på hender og lår. Hun ble behandlet på det lokale sykehuset i Nice og har nå returnert til Russland, ifølge politiet.

Abramovitsj-venn

Kerimov er venn av mer kjente Roman Abramovitsj, som eier fotballklubben Chelsea. Også Kermivo har snust på fotballklubber. Han skal ha vist interetsse for AS Roma, men droppet planene.

Kerimov har vært medlem av den russiske Dumaen siden 1999. Som flere andre styrtrike russere, kom han til rikdommen på nittitallet.

Han kjøpte selskaper billig, og solgte dem med profitt. De senere årene er han blitt storaksjonær i Russlands enorme og delstatlige gasselskap Gazprom.

Bladet Forbes anslår Kerimovs formue til 7,1 milliarder dollar, eller rundt 45 milliarder kroner.

Ingen i Norge

Kerimov er ikke første mann som har kjørt av veien med en Ferrari Enzo. Tidligere i år dundret svenske Bo Stefan Eriksson, bedre kjent som Tjock-Steffe i Sverige, av veien med sin bil.

Les om Tjock-Steffe her.

På forsiden nå