Rammes av ny skandale fire år etter «nøttegate»

Først «nøttegate», nå «vanngate». Korean Air-sjefens døtre fortsetter å skape overskrifter.


<p><b>LANDETS STØRSTE:</b> Korean Air er Sør-Koreas største flyselskap, basert på størrelsen på flyflåten og antallet internasjonale flyvninger og destinasjoner.</p>

LANDETS STØRSTE: Korean Air er Sør-Koreas største flyselskap, basert på størrelsen på flyflåten og antallet internasjonale flyvninger og destinasjoner.

For fire år siden ble flyselskapet Korean Air rystet av en nøtteskandale: Datteren til toppsjefen tvang kapteinen på et fly som var på vei til rullebanen til å kjøre tilbake til gaten – fordi hun fikk servert nøtter i en pose, og ikke i skål.

Nå rammes flyselskapet av en ny skandale – og denne gangen er det toppsjefens yngste datter, Emily Cho, som har skapt overskrifter i Sør-Korea, skriver Bloomberg.

Sendte aksjekursen ned

Cho, som har en direktørrolle i Korean Air, skal ha kastet drikke på en person under et møte.

Politiet etterforsker det som en kriminalsak og har gitt Cho reiseforbud. Samtidig er hun suspendert fra stillingen i flyselskapet.

Torsdag falt aksjen så mye som 4,1 prosent. Korean Air har falt mer enn 7 prosent siden 12. april, da nyheten sprakk i lokale medier.

Måtte sone straff

Hendelsen i 2014 blir i internasjonale medier omtalt som «the nut rage incident» og har fått sin egen Wikipedia-side. Cho-datteren som var involvert i denne saken, ble fratatt alle sine verv i familiedynastiet Hanjin Group, og måtte dessuten sone en straff på omtrent et år i fengsel. Hun slapp imidlertid ut før halve tiden var gått, og ble senere frikjent for brudd på flysikkerhetsloven, ifølge BBC.

På tidspunktet hendelsen skjedde var hun en av toppsjefene i Korean Air. Hun er fortsatt arving til Hanjin-konglomeratet, og skal tidligere i år ha returnert til en stilling i en annen av familiedynastiets virksomheter, skriver BBC.

Flere medlemmer av Cho-familien skal også være under etterforskning for ikke å ha betalt toll på luksusvarer de har tatt med inn i landet, ifølge CNBC.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå