Ryanair vil likevel ha toalettavgift

Det irske flyselskapet vil tjene penger på stadig mer.

Det irske flyselskapet Ryanair fastholder sin beslutning om å kreve penger for dobesøk om bord i sine fly, etter at det tidligere ble meldt at lavprisselskapet oppga toalettplanene.

– En logisk utvikling, mener selskapets sjef Michael O’Leary, som tror betalingsautomatene vil føre til "mindre besvær" for passasjerene.

Les også: Kjos slår tilbake mot Ryanair

Ryanair har alt diskutert planen med den amerikanske flyprodusenten Boeing, som ennå ikke har greid å utvikle en dodør med pengeautomat.

– Dersom man bruker toalettet på for eksempel jernbanestasjoner i England, så må man betale. Hvorfor skal flypassasjerer slippe å betale? spør O’Leary.

Prisen per toalettbesøk blir på 1 britisk pund, drøyt 9 kroner med dagens kurs. Hva som skjer dersom trengende ikke har penger, vites ikke.

Flyselskapets mål er at passasjerene skal gjøre fra seg før de går om bord, og O’Leary mener dette er til det beste for alle.

– Vi kommer til å ta betalt for alt mulig, men det vil alltid være passasjerenes valg om de vil betale eller ikke, sier han.

Les også: Fjerner innsjekking

I begynnelsen av måneden meddelte det irske selskapet at man tenker å stenge alle innsjekkingsskranker på flyplassene og tvinge passasjerene til å sjekke inn via nettet i stedet.

- Vi jobber kontinuerlig med å finne nye måter å øke inntektene på - slik at vi kan fortsette med å senke kostnadene for flyreisene, medgir O'Leary over BBC.

Flere E24-nyheter

På forsiden nå