Siemens-topp trekker seg

Korrrupsjonsskandalen i Siemens har ført til at styreformannen i det tyske elektronikkonsernet Siemens, Heinrich von Pierer, kaster inn håndkledet.
<b>TREKKER SEG:</b> Siemens styreleder Heinrich von Pierer trekker seg, men tar ikke ansvar for korrupsjonsskandalen i selskapet.
TREKKER SEG: Siemens styreleder Heinrich von Pierer trekker seg, men tar ikke ansvar for korrupsjonsskandalen i selskapet.

Presset mot von Pierer har økt i takt med avsløringen av at Siemens hadde opprettet en rekke hemmelige konti i utlandet for å smøre oppdragsvigere.

Over 3,2 milliarder kroner kan ha blitt brukt til bestikkelser og smøring. På toppen av dette kom avsløringen av at konsernet også har forsøkt å kjøpe fagforeningen i konsernet.

- Jeg går ut fra at en ny styreformann igjen kan bringe konsernet ut av avisoverskriftene og inn i roligere farvann, sa von Pierer sent torsdag kveld.

Han understreket at han personlig ikke tar noe ansvar for de avsløringene som har rystet Siemens-konsernet siden i fjor sommer.

Aksjekursen til Siemens stiger med 4 prosent fredag formiddag.

Følg aksjekursen til Siemens på Børs24.

Faller flere?

Nå overtar Gerhard Cromme jobben med å få Siemens på rett kjøl igjen. Han blir sittende til den ordinære generalforsamlingen i januar neste år. Det er usikkert om flere av topplederne står for fall i en av de mest omfattende avsløringene av korrupsjon i tysk industri etter krigen.

Det slo ned som en bombe da 200 politifolk, skattejurister og etteforskere i november i fjor gjennomførte en razzia i 30 kontorer og boliger som Siemens disponerte i München.

Snart satt seks tidligere ledere bak lås og slå, mistenkt for korrupsjon. Etter langvarige avgjør begynte tilståelsene å komme.

Kjempebot

Utpå nyåret ble trykket mot Siemens-ledelsen enda større. Da ble Siemens og ti andre flernasjonale konserner ilagt en bot på vel 6 milliarder kroner for prissamarbeid. Dermed måtte Siemens ut med sin andel på vel 3,2 milliarder kroner.

I februar ble en Siemens-rådgiver arrestert etter at det ble avslørt at Siemens hadde utbetalt vel 100 millioner kroner som skulle gå brukes til opplæring av medlemmer av fagforeningen og konsolenthonorar til formannen i foreningen.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå