Skatteparadiser vil samarbeide mot svindel

En rekke skatteparadiser som står under britisk overhøyhet, lover å samarbeide tettere med myndighetene i London for å bekjempe skattesvindel. Storbritannia kaller løftet en stor seier.

<p><b>FORNØYD:</b> Den britiske finansministeren George Osborne mener den nye avtalen er et betydelig fremskritt i arbeidet for å bekjempe skatteunndragelse.<br/></p>

FORNØYD: Den britiske finansministeren George Osborne mener den nye avtalen er et betydelig fremskritt i arbeidet for å bekjempe skatteunndragelse.

Anguilla, Bermuda, De britiske Jomfruøyene, Montserrat og Turks- og Caicosøyene har gått med på en sterk utvidelse av retten til innsyn i bankkontoer. Dermed øker sjansen for å finne ut om penger er unndratt skatt, het det i en kunngjøring torsdag.

– Dette innebærer et betydelig framskritt i arbeidet for å bekjempe ulovlig finansiell virksomhet. Det setter en ny global målestokk for kampen mot skatteunndragelse, sier den britiske finansministeren George Osborne.

Opplysningene som myndighetene i skatteparadisene sender til London, vil bli gjort tilgjengelige også for myndighetene i Frankrike, Italia, Spania og Tyskland. Disse fire landene og Storbritannia avtalte i juni i fjor å samarbeide tettere om å bekjempe skattesnyteri.

Øya Man i Irskesjøen mellom Irland og Storbritannia skal også inngå i det nye europeiske samarbeidet. Men kanaløyene Jersey og Guernsey har ennå ikke sagt seg villige til å dele informasjon med andre land enn Storbritannia.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå