Skal granske den topphemmelige SpaceX-oppskytingen som gikk galt

Kongressen ønsker å finne ut hva som skjedde med den mystiske satellitten som forsvant.


<p><b>NOE GIKK GALT:</b> SpaceX-raketten med satellitten om bord ble skutt opp 7. januar. Den topphemmelige satellitten har imidlertid forsvunnet siden da. </p>

NOE GIKK GALT: SpaceX-raketten med satellitten om bord ble skutt opp 7. januar. Den topphemmelige satellitten har imidlertid forsvunnet siden da. 

Den amerikanske kongressen sier de vil motta klassifisert informasjon for å granske oppskytingen av den topphemmelige satellitten Zuma, melder Bloomberg.

SpaceX skjøt opp satellitten på søndag, men den har angivelig ikke begynt å gå i bane rundt jorden slik den skulle. Ingen vet hvor den har blitt av.

SpaceX har benektet at det var deres skyld, og har sagt at raketten deres fungerte akkurat som den skulle. 

Satellitten og delen som skulle separere den fra bæreraketten ble bygget av Northrop Grumman, ifølge Space.com

Republikaner Richard Shelby fra Alabama, som leder panelet som godkjenner NASA-bevilgninger, sier den savnede satellitten reiser nye spørsmål om kontraktene til SpaceX.

Den demokratiske senatoren Bill Nelson fra Florida sier at det ikke er noen grunn til å gå gjennom NASA-kontraktene til SpaceX, i og med at selskapet har nektet for at det var noe galt med raketten deres.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå