Britene eksporterer mer til EU

Samtidig med at brexit nærmer seg, øker britenes eksport til andre land i EU. Nesten halvparten av all britisk eksport gikk til EU-land i fjor. <p><b>HANDLER MED TYSKLAND:</b> Britene eksporterte 13 prosent mer til Tyskland i 2017 enn året før, og ingen kjøper flere britiske varer enn tyskerne. </p>

HANDLER MED TYSKLAND: Britene eksporterte 13 prosent mer til Tyskland i 2017 enn året før, og ingen kjøper flere britiske varer enn tyskerne. 

Av de ti landene Storbritannia eksporterte mest til i 2017, var sju EU-land, viser handelsstatistikken for 2017.

Britene produserer alt fra biler til legemidler og gin, og bare til Tyskland ble det i fjor eksportert varer for 422 milliarder kroner. Dette var en økning med 13 prosent fra året før.

Rapport: Lavere britisk vekst etter Brexit 

Bare USA kjøper mer britiske varer enn Tyskland, som alene sto for rundt 11 prosent av britisk eksport i fjor.

Britenes eksport til Frankrike økte med hele 30 prosent i 2017, sammenlignet med året før.

Nesten halvparten av all britisk eksport, 48,8 prosent, gikk til EU-land i fjor, mot 48,2 prosent i 2016.

Storbritannia forlater EU i mars 2019 og det har kommet mange og dystre spådommer om hvilke dramatiske følger dette kan få for landets økonomi.

Britisk økonomi skjøt imidlertid fart mot slutten av 2017 og vokste med 0,5 prosent i fjerde kvartal i fjor. Den økonomiske veksten endte dermed på 1.8 prosent i fjor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå