Streikende taxisjåfører skaper kaos i Barcelona

Hundrevis av spanske taxisjåfører blokkerer noen av Barcelonas travleste gater, i protest mot kjøretjenester som Uber og Cabify.


<p>Hundrevis av taxisjåfører har parkert bilen og blokkerer travle gjennomfartsårer i Barcelona, i protest mot virksomheten til kjøretjenester som Uber og Cabify.</p>

Hundrevis av taxisjåfører har parkert bilen og blokkerer travle gjennomfartsårer i Barcelona, i protest mot virksomheten til kjøretjenester som Uber og Cabify.

Taxisjåførene i Barcelona gikk til streik onsdag og truer med å fortsette på ubestemt tid dersom ikke myndighetene og rettsvesenet gjeninnfører kravet om autorisasjon for sjåfører som kaprer kunder via de populære kjøretjenestene Uber og Cabify.

Mange taxisjåfører tilbrakte natt til lørdag i bilene sine eller i telt de satte opp utenfor, og all trafikk på noen av Barcelonas travleste gjennomfartsårer ble blokkert.

Taxisjåfører fra andre spanske byer har også kjørt til Barcelona for å delta i aksjonen, blant annet fra Bilbao som ligger hele 600 kilometer unna.

Uber og Cabify har inntil videre stanset sine tjenester i Barcelona etter at flere sjåfører ble banket opp av rasende taxisjåfører. To sjåfører er sendt til sykehus.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå