USA åpner for testflygninger av Dreamlineren

USAs luftfartsmyndigheter FAA åpner for at Boeing kan foreta testflygninger med Dreamliner-flyet for å finne fram til feilen som har ført til at flyene er satt på bakken.

<p><b>TAR AV:</b> De amerikanske luftfartsmyndighetene åpner for testflygninger for å samle data om hvordan batteriet og det elektriske systemet fungerer i lufta. Bildet viser et Boeing 787 som tar av fra Paine Field i Washington. <br/></p>

TAR AV: De amerikanske luftfartsmyndighetene åpner for testflygninger for å samle data om hvordan batteriet og det elektriske systemet fungerer i lufta. Bildet viser et Boeing 787 som tar av fra Paine Field i Washington. 

Formålet med testflygningene er å samle data om hvordan batteriene og det elektriske systemet fungerer mens flyet er i lufta, ifølge en kunngjøring fra FAA og samferdselsminister Ray LaHood.

LES OGSÅ: Avlyser flyginger med Boeing 787

Beslutningen kom etter at det kom fram at en feil i en battericelle trolig er årsaken til problemene som har oppstått med Boeings nye prestisjefly.

– Granskingen viser at en enkelt battericelle viser tegn til å kortslutte, og at denne kortslutningen kan spre seg til andre battericeller og resultere i røyk og brann, sa sjefen for transportsikkerhetsmyndigheten NTSA Deborah Hersman torsdag.

Ifølge Hersman viser granskingen at kortslutning i den omtalte battericellen trolig var årsaken til branntilløpet i et Dreamliner-fly i Boston i fjor.

Et lignende tilfelle førte til at et Dreamliner-fly som tilhører det japanske flyselskapet ANA måtte nødlande.

Etter det ble hele den eksisterende flåten på 50 Dreamliner-fly satt på bakken, og både USA og Europa har innført flyforbud for flytypen.

Norwegian har bestilt totalt åtte fly av denne typen. Tre skal etter planen leveres i år, fire til neste år og det siste i 2015.

LES OGSÅ:

På forsiden nå