USA: God dialog med Kina

Finansminister Steven Mnuchin sier USA har god dialog med Kina. Han er i Beijing for å forsøke å løse handelsstriden mellom de to landene. 


<p>USAs finansminister Steven Mnuchin forlater hotellet sitt i Beijing fredag morgen. Det er siste dagen av hans to dager lange besøk i byen.</p>

USAs finansminister Steven Mnuchin forlater hotellet sitt i Beijing fredag morgen. Det er siste dagen av hans to dager lange besøk i byen.

– Vi har gode samtaler, sa Mnuchin til reportere i Beijing fredag morgen, på vei til nye møter med kineserne.

Kineserne på sin side har så langt ikke kommentert det amerikanske besøket, utover at de ønsker at samtalene skal være respektfulle og ivareta begge landenes interesser.

– Det er vanlig at USA og Kina er uenige om handel, men det at de nå er klare til å legge press på hverandre viser hvor pirkete partene har blitt. Det viser også hvor vanskelig det vil være å gjøre begge parter fornøyde, skriver avisen China Daily på lederplass fredag.

Dersom landene ikke lykkes i å løse knuten som oppsto etter at Trump-administrasjonen innførte toll på 60 milliarder dollar på et bredt spekter av kinesiske varer, vil det kunne føre til en handelskrig.

Både Kina og USA har uttalt at de ikke frykter et slikt utfall og at de er klare for å sette hardt mot hardt.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå