USAs laptopforbud på fly er opphevet

Myndighetene i USA har opphevet forbudet mot bærbare datamaskiner på Saudi Arabian Airlines, det siste flyselskapet som fortsatt var omfattet av regelen.


<p><b>FÅR LOV:</b> Reisende på Saudi Arabian Airlines kan igjen ta med laptopen sin til USA. De var siste flyseslakp som var rammet av forbudet, før det ble opphevet mandag.</p>

FÅR LOV: Reisende på Saudi Arabian Airlines kan igjen ta med laptopen sin til USA. De var siste flyseslakp som var rammet av forbudet, før det ble opphevet mandag.

Beslutningen om å oppheve forbudet på fly fra dette selskapet ble offentliggjort mandag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I mars i år forbød amerikanske myndigheter bærbare datamaskiner og annen stor elektronikk på fly fra ni flyselskaper. De fleste av dem har base i land i Midtøsten.

Formålet var å gjøre det vanskeligere å smugle eksplosiver om bord på fly på vei til USA. Etter hvert har flyselskapene innført nye sikkerhetstiltak, og stadig flere selskaper er blitt unntatt forbudet.

Saudi Arabian Airlines var det siste selskapet hvor passasjerene ikke kunne ha med seg bærbare datamaskiner på vei til USA.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå