Venezuelas kriserammede økonomi blir tilført kryptovaluta-milliard

Venezuelas regjering vil sprøyte 1 milliard dollar, som er skaffet gjennom salg av landets nye kryptovaluta, inn i landets kriserammede økonomi. 


<p><b>TROR PÅ KRYPTO:</b> Venezuelas president Nicolás Maduro.</p>

TROR PÅ KRYPTO: Venezuelas president Nicolás Maduro.

Den venezuelanske kryptovalutaen petro ble lansert i februar. Landets president Nicolás Maduro sa i en tale sent torsdag lokal tid at salg av denne siden da har tilført statskassa til sammen 3,3 milliarder dollar.

Videre sa han at 1,7 milliarder dollar vil bli satt av til import av mat, medisin og industrielle varer. Av de resterende 1,6 milliardene vil 1 milliard bli overført til Venezuelas sentralbank.

Målet er ifølge Maduro å gi et løft til landets internasjonale reserver og utenlandske valutareserver, og for å hindre framveksten av en omfattende svartebørs for dollar.

Til tross for at Venezuela har de største oljereservene i verden, har landet blitt rammet av en omfattende økonomisk krise. Landet er et av verdens mest oljeavhengige, og at oljeprisen har sunket drastisk siden 2013, har rammet hardt.

I tillegg har sanksjoner fra USA gitt den venezuelanske økonomien et kraftig slag.

Forrige uke uttalte Det internasjonale pengefondet (IMF) at Venezuelas økonomiske kollaps er en av de verste i moderne historie, med massiv hyperinflasjon som trolig vil øke til 13.000 prosent i år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå